Pi­la­v met ge­hakt, ro­zij­nen en spi­na­zie

Met de gesmoorde rijst, pijnboompitten en de zoete rozijnen, proef je al het goede van de Turkse keuken.

IMG_20160808_171322

Ingrediënten

2 personen

  • 250 ml groentebouillon (van tablet)
  • ½ teen knoflook
  • 2½ el olijfolie
  • 200 g rundergehakt
  • 1 el oregano
  • 2 el rozijnen
  • 1 el pijnboompitten
  • 140 g meergranenrijst
  • 300 g bladspinazie (zak à 300 g)
Bereiden
  1. Verwarm de bouillon. Snijd de knoflook fijn. Verhit 3 el olie in een hapjespan en bak het gehakt met de knoflook en oregano in 3 min. rul. Voeg de rozijnen en de pijnboompitten toe en bak 2 min. mee. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Schenk de bouillon erbij en kook de rijst op laag vuur met de deksel op de pan in 15 min. gaar.
  2. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat uitlekken. Schep de spinazie door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 693 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 39 g
  • natrium 1183 mg
  • vezels 2.5 g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *