Kip met couscous

 

  • 4 kippenpoten of 6 kippenvleugels
  • 1 ui
  • 2 puntpaprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr  champignons
  • 1 prei
  • 1 el olie
  • 2 blaadjes laurier
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 tl maizena

 

  1. Snipper de ui en snij de paprika in blokjes. Snij de champignons in plakjes en de prei in ringen
  2. Bak de kip in de tannin of braadpan aan . Haal ze eruit en bewaar ze op een bord
  3. Wok de ui , paprika ,champignons en de prei  2 minuten .
  4. Schenk de helft van kippenbouillon erover en voeg de laurier toe doe de kip erbij laat alles ongeveer 15 minuten sudderen . Als de kip gaar is haal ze eruit .
  5. Voeg de maizena toe en roer dat het een glad papje word Leg de kip weer terug en laat nog 10 minuten sudderen .
  6. Schenk onder tussen de ander helft van de kippenbouillon over de couscous en laat het wellen
  7. Serveer de kip met groentemengsel samen met de couscous

afiyet olsun

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 693kcal
  • eiwit 33
  • koolhydraten 70 g
  • vet 31 g
  • natrium 90 mg
  • vezels 6 g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *