kip­pen­soep met noedels

 

Ingrediënten

4 personen

  • 1 ui
  • 1 prei
  • 200 g winterpeen
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 2 kippenbouten
  • 15 g peterselie
  • 15 g selderij
  • 2 takjes tijm
  • 1 blaadje laurierblaadje
  • 1 stukje foelie
  • 1½ liter koud kraanwater
  • 50 g noedels
  • 2 el citroensap

Bereiden

  1. Snipper de ui. Maak de prei schoon en snijd in stukken. Schrap de wortel en snijd in plakjes. Kneus de peperkorrels in een kommetje met de bolle kant van een (soepopschep)lepel. Leg de kippenbouten in een grote (soep)pan. Verdeel de groenten, ⅓ van de peterselie, ⅓ van de selderij en tijm erover. Voeg de peper, laurier en foelie toe en schenk het water erbij.
  2. Breng de bouillon in een open pan aan de kook, schep eventueel het schuim met schuimspaan eraf. Draai het vuur lager en laat de bouillon op de vlamverdeler 2 uur zachtjes trekken. Neem de kippenbouten uit de bouillon en leg op een bord. Maak een theedoek vochtig en leg in een zeef. Zeef de bouillon boven een andere pan.
  3. Ontvet de bouillon indien nodig: laat afkoelen en laat het koud worden in de koelkast. Schep het gestolde vet uit de bouillon.
  4. Verwijder het vel van de kippenbouten. Maak het vlees los van de bouten en snijd in stukjes of trek draadjes met 2 vorken. Verwarm de bouillon opnieuw. Dep eventueel teveel aan vet weg met keukenpapier.
  5. Roer het kippenvlees door de bouillon en verbrokkel de vermicelli boven de pan. Breng aan de kook en kook de noedels in ca. 10 min. zachtjes gaar. Snijd de rest van de peterselie en selderij fijn en roer door de soep. Breng op smaak met peper, zout en de citroensap.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 184 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet4 g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *