Frit­ta­ta met cham­pig­nons

Je kan deze Frit­ta­ta ook maken met groente die nog in de ijskast heb liggen

Ingrediënten

2 personen

  • 200 g champignons
  • 1 ui
  •  100 g Hollandse wokgroenten
  • 1½ el zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 125 g magere kwark
  • 50 g geraspte oude kaas

Zet deze ingrediënten op mijn lijst

Keukenspullen
  • taartvorm (Ø 28 cm)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Snipper de ui. Kook de groente 5 minuten
  2. Verhit in een grote koekenpan de olie en fruit de ui ca. 2 min. Voeg de champignons en de groente toe en bak ca. 5 min. mee. Klop de eieren los met de kwark. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Vet de vorm in. Schep het champignonmengsel met een schuimspaan in de taartvorm. Schenk het eimengsel erover en strijk glad. Bestrooi met de kaas. Bak de frittata in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin.

 Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

  • energie 627 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 40 g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *