Kip­fi­let met groen­ten en harrisa

 

Ingrediënten

  • 150 g zilvervliesrijst (AH)
  • 200 g kipfilet
  • 1 el olijfolie mild (AH)
  • 1 ui  (in halve ringen)
  • 1 zak gebroken sperziebonen (250 g)
  • 125 g tuinerwten (extra fijn (pak 450 g, diepvries, AH))
  • 1/2 potje  rode harrissa 

Bereiden

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bestrooi de kip met peper en zout.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip 4 min. Keer halverwege. Neem de kip uit de pan.
  4. Fruit de ui in dezelfde pan. Bak de sperziebonen 1 min. mee. Voeg de bevroren tuinerwten, pesto en 75 ml water toe.
  5. Leg de kip tussen de groenten. Stoof met de deksel op de pan op laag vuur in 10 min. gaar. Voeg 3/4 van de peterselie toe en schep om.
  6. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de kip en groenten met derijst. Bestrooi met de rest van de peterselie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 631 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 53
  • 777g
  • vet 21 g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *