Cour­get­te­f­rit­ta­ta

Deze frittata is  koolhydraat arm ,warm, lauw én koud lekker. Een goede kandidaat voor in de picknickmand dus!

Ingrediënten

2 personen

  • 1½ courgette
  • 3 eieren
  • 1 el kraanwater
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 7½ g basilicum
  • 1½ el olijfolie
  • ½ teen knoflook

Bereiden

  1. Rasp de kaas. Klop de eieren los met het water. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes en meng erdoor. Snijd de courgettes in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd de courgette in blokjes van 1 cm.
  2. Verhit de olie in een koekenpan. Pers de knoflook erboven, voeg de courgette toe en bak 3 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg peper en zout toe. Schenk het eimengsel over de courgetteblokjes in de pan.
  3. Bak de frittata op middelhoog vuur 6 min. met een deksel op de pan. Leg een groot bord op de pan en draai de frittata om. Doe de rest van de olie in de pan en laat de frittata omgekeerd in de pan glijden. Bak de frittata in nog 5 min. gaar.
Voedingswaarden(per eenpersoonsportie)
  • energie5.30kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 11 g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *