Na­si spe­ci­aal

 

Ingrediënten

2 personen

  • 2 kippenbout
  • 225 g bamigroentepakket
  • 2 el zonnebloemolie
  • 50 g boemboe nasi goreng (bakje)
  • 50 ml kraanwater
  • 300 g witte rijst 1 minuut (duopakjes) of zero rijst
  • 2 eieren
  • 170 g atjar tjampoer

Bereiden

  1. Bak de kippenbout mooi bruin en gaar.
  2. Halveer de rode peper uit het groentepakket in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten (optie) en snijd in ringen.
  3. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de peper met de rest van het groentepakket 5 min. Voeg de boemboe, het water en de rijst toe. Verwarm al omscheppend 3 min.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan, klop de eieren los en bak hier een omelet van.
  5. Breng op smaak met peper en zout en snijd in repen. Verdeel de nasi over de borden. Leg de saté, de omeletrepen, de atjar
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 748 kcal
  • eiwit 49g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 53 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium1.601 mg
  • vezels 5 g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *